Joutsan urheilukentän vanha selostamotorni siirrettiin keskiviikkona taidelaitos Haihatuksen tontille. Haihatus tuottaa taidetta ja toteuttaa erilaisia taideprojekteja rajattoman luovuuden periaatteella, mikä soveltuu erittäin hyvin myös keskiviikon siirto-operaatioon. Nosturiauto tuli ja kiskoi selostamon kuormurin kyytiin. Iltapäivällä selostamo oli jo nähtävillä Koiravuoren pellolla.
– Mitä, eikö sinulla vielä ole omaa selostamoa takapihallasi? Jokaisellahan nyt sellainen pitää olla, nauravat päähaihattelijat Raimo Auvinen ja Merja Metsänen vastauksena kysymykseen, että mitä ihmettä he tuolla kopilla tekevät.
Tulevan kesän Haihatus-taidenäyttely on hankkinut lisää tilaa noin hehtaarin verran läheiseltä pellolta. Selostamo sijoitetaan pellon reunaan taiteen valvomoksi, kuten Metsänen asian määrittelee. Pellolle sijoitetaan sitten aikanaan sellaista taidetta, joka vaatii ”auetakseen” hieman lintuperspektiivimäistä näkökulmaa.
– Kerran lenkkeillessäni mietin, että mitäköhän tuollekin tornille tehdään, kun se puretaan pois liikuntahallin alta. Sitten tuli mieleen, että viedään se meidän tontillemme. Ramihan innostui heti ajatuksesta, taustoittaa Metsänen.
Kunta suhtautui suopeasti ajatukseen selostamon siirto-operaatiosta. Torni lähti Haihatuksen omaisuudeksi mainoksineen kaikkinensa ilmaiseksi. Tosin kuljetus vaati luonnollisesti rahaa ja ennen kaikkea työtä. Kahdeksan teräksistä tukijalkaa oli täytetty betonilla, mikä toi ylimääräistä työtä katkaisulaikkamiehille.