Luhangan kunnanhallitus on päättänyt yksimielisesti käynnistää kylätalon rakentamisen hyväksyttyjen urakkatarjousten pohjalta. Rakentamisen vaatimasta ja valtuuston hyväksymästä 180.000 euron lisämäärärahasta on valitettu aiemmin talvella Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen, mutta kunnanhallitus katsoi viivästyksen aiheuttavan merkittäviä taloudellisia tappioita, mikäli töihin ei päästä ajoissa. Oikeuden käsittelyajat ovat 9-12 kuukautta. Urakoitsijoiden tarjoukset ovat voimassa vain toukokuun loppuun.
Päätöksestä ilmoitetaan Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle. Oikeudella on mahdollisuus keskeyttää urakan aloitus antamalla toimenpidekiellon.
– Odotamme hallinto-oikeuden reagoivan suuntaan tai toiseen viimeistään huhtikuun loppuun mennessä. Mikäli toimenpidekieltoa ei anneta, urakoitsijat käynnistävät aloitustyöt toukokuussa, kertoo kunnanjohtaja Reijo Urtti.