– Hyväksikin sitä voi mainita, kommentoi Luhangan kunnanjohtaja Reijo Urtti kunnan viime vuoden tilinpäätöstä.
Luhangan vuoden 2005 tilinpäätös osoittaa 234.000 euron ylijäämää. Tilinpäätöstiedot olivat kunnanhallituksen käsittelyssä maanantaina.
Kunnan käyttötalousmenot pysyivät viime vuonna käytännössä samalla tasolla kuin vuonna 2004, vaikka vuoden 2005 talousarvioon verrattuna käyttötalousmenot kasvoivatkin 3,5 prosentin verran. Toimintatuotot kasvoivat viime vuonna lähes 10 prosenttia. Valtionosuuksissa ja verotuloissa kasvua oli noin 7,4 prosenttia. Kertaluontoisista tuotoista tilinpäätöksessä näkyvät myös harkinnanvarainen valtionosuus, suuruudeltaan 45.000 euroa sekä 76.000 euron suuruinen perintö, joka muodostuu lähinnä asunto-osakkeista.
Luhangan kunnan investoinnit jäivät viime vuonna hyvin vähäisiksi, kun kylätaloa ei päästy rakentamaan. Niinpä kunta pystyi lyhentämään pitkäaikaisia lainojaan. Luhangan kunnan lainamäärä asukasta kohden laskettuna oli vuodenvaihteessa noin 164 euroa.
– Viime vuonna tapahtui monia positiivisia asioita. Vuodet kuitenkin vaihtelevat, heilahduksia voi tulla suuntaan tai toiseen, Reijo Urtti muistuttaa.