Nelostien remontissa ei todennäköisesti pystytä toteuttamaan läheskään kaikkia kansalaisten toiveita. Tiesuunnitelman luonnosta esiteltiin viime viikolla Joutsassa. Suurimpia huolenaiheita kuntalaisten puheenvuoroissa olivat Karimäen risteyksen järjestelyt sekä meluntorjunta.
Tiehallinnon projektipäällikkö Kari Komi totesi, että kuntalaisten toivomuksia kyllä kuullaan, mutta rahoitusta ei riitä kaikkien toiveiden toteuttamiseen. Joutsan-Toivakan välin kunnostukseen on arvioitu menevän noin 8–10 miljoonaa euroa. Viime viikolla tulleiden tietojen mukaan Tiehallinnolla ei riittäisi lainkaan rahaa Lusi-Vaajakoski -remonttiin, joten koko hankkeen toteutus on edelleen epävarmaa.
– Arvioisin, että kokonaisremontti tehdään joko lähivuosina, tai sitä ei tehdä tässä muodossa ollenkaan, sanoi projektipäällikkö Komi.
Viime viikolla esitellyssä suunnitelmassa tietä on tarkoitus leventää nykyisestä kahdeksasta metristä noin 10,5 metriin. Oravakiven, Karimäen, Huttulan ja Pertunmaantien risteyksiä parannetaan. Oravakiveen ja Huttulan risteykseen on suunniteltu alikulkutie. Lisäksi Angesselkään on suunniteltu nelikaistainen ja keskikaiteellinen ohituskaistaosuus.
Karimäen risteyksen muuttaminen niin sanotuksi porrastetuksi risteykseksi herätti kritiikkiä.
Nykytilanteessa Karimäestä Pekkasentielle ajetaan suoraan nelostien yli. Uuden suunnitelman mukaisessa tiejärjestelyssä autoilija joutuisi ensin kääntymään vasemmalle nelostielle ja sitten noin sadan metrin päästä oikealle Pekkasentielle.
Myöskin alikulkutunnelin puuttuminen Karimäen risteyksestä ihmetytti Pekkasen suunnalla asuvia.