Suomen Spar Oyj:n yt-neuvottelujen päättyminen maanantaina merkitsee Joutsan kohdalla paikallisen Spar-myymälän ovien sulkemista. Suomen Spar Oyj:n toimitusjohtaja Jouko Vuoti kertoo, että näillä näkymin ovet pistetään säppiin toukokuun aikana.
– Etsimme vielä ostajaa liiketiloille ja sen toiminnoille, mutta toukokuussa Spar-market Joutsa lopettaa toimintansa. Tarkkaa päivämäärää en pysty ilmoittamaan. Kuusi henkilöä irtisanotaan, kommentoi Vuoti.
Yhteistoimintaneuvottelut Suomen Sparissa käynnistyivät 6.2.2006. Ne koskivat koko Suomen Spar Oyj:n henkilöstöä, yhteensä 1.020 henkilöä, jotka työskentelivät 95 myymälässä sekä keskusorganisaatiossa. Kaiken tuloksena Spar päätti irtisanoa 217 henkilöä ja sulkea 29 myymälää.
Taustalla on ollut Suomen Spar Oyj:n toiminnan sopeuttaminen S-ryhmän liiketoimintaan. Alueosuuskauppa ei katsonut tarpeelliseksi liittää Joutsan Spar-kauppaa omaan myymäläverkostoonsa.