Huonekaluja myyvä Maskun Kalustetalo Oy on kiinnostunut Joutsasta mahdollisena liiketoimintapaikkana. Tähän varautuen Joutsan kunta on loppusuoralla tarveselvityksen teossa myyntihallin rakentamisesta.
Toteutuessaan halli rakennettaisiin todennäköisesti tontille, joka sijoittuu Nelostien varteen Karimäkeen Perälän rautakaupan ja MV-Laite Oy:n uuden teollisuushallin väliin. Toisena vaihtoehtona on puhuttu Rametko-hallin läheisyydessä sijaitsevasta alueesta.
Joutsan kunnanjohtaja Harri Nissinen korostaa, että toistaiseksi yritys ei ole tehnyt päätöksiä suuntaan tai toiseen tulostaan Joutsaan.
– Jos kyseinen huonekalufirma on kiinnostunut, meillä on tarveselvityksen myötä heti valmius tarjota liiketilaa, kommentoi Nissinen.
Hankkeen kustannusarvio on asettunut tiettävästi 1,2 ja 1,5 miljoonan euron tietämille. Kunta rakentaisi huonealaltaan noin 1.700 neliön hallin ja vuokraisi sen sitten yrittäjälle. Huonekalujen myyntiin ja ilmeisesti myös asennukseen keskittyvän hallin odotetaan työllistävän kolmesta viiteen henkilöä. Jos valinta osuu Joutsaan, rakennustyöt pyritään saattamaan päätökseen vielä tämän vuoden aikana.
Alallaan erittäin hyvin menestyneellä Maskun Kalustetalo Oy:llä on meneillään voimakas myymäläverkoston laajennus. Joutsan elinkeinojohtaja Eero Ahola kertoo, että yritys suunnittelee seitsemää uutta toimitilaa maahamme. Näistä kolmen sijainti on jo päätetty.
– Yritys tekee päätöksen Joutsan suhteen parin kolmen viikon kuluessa. Joutsa on usean kunnan palvelukeskus, ja myös kesäasukkaiden suurella määrällä on oma osuutensa paikkakunnan läpi kulkevan valtatien lisäksi, summaa Ahola huonekaluyrityksen Joutsan suuntaan osoittaman mielenkiinnon syitä.