Luhangan kylätalon rakentaminen näyttää tällä hetkellä erittäin epätodennäköiseltä. Neljä luhankalaista henkilöä on tehnyt kunnallisvalituksen Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen valtuuston 28.2. tehdyistä päätöksistä. Tuolloin valtuusto hyväksyi lisämäärärahat kylätalon rakentamista ja kalustamista varten.
Valittajat Juha Kärnä, Kari-Pekka Rundqvist, Jouko Puttonen ja Heikki Haapamäki vaativat valtuuston tekemien päätösten kumoamista ja saattamista uudelleen käsiteltäviksi. Valituksen aiheena ovat kylätalon rakentaminen, koulutilojen rakentaminen kylätalon yhteyteen, rakennuksen kalustohankinnat sekä lämpöratkaisut. He vaativat myös päätösten täytäntöönpanokieltoa.
Luhangan kunnanjohtaja Reijo Urtti kertoi tuoreimpana tuntonaan, että käytännössä kylätalon rakentaminen kaatuu.
– Valituksen käsittelyaika kestää ainakin yhdeksän kuukautta hallinto-oikeudessa. Omalta osaltani pysäytän kaikki toimet kylätalon rakentamisessa. Ilman lainvoimasta päätöstä ei tehdä mitään, tämä koskee myös hankkeeseen kiinteästi sidoksissa ollutta lämpökeskusta, harmittelee Urtti.
Urakkatarjoukset eivät ole enää voimassa siinä vaiheessa, kun oikeus saa joskus työnsä tehtyä. Myöskään TE-keskuksen vuosikausien valmistelujen jälkeen myöntämälle avustukselle tuskin saadaan uutta jatkoaikaa näissä oloissa. Kaikki tämä johtaa siihen, että Urtin oletuksen mukaan koko kylätalon rakennushanke kaatuu.
Alun perin urakkaneuvottelut piti käynnistyä huhtikuun alussa. Valitus on vastaanotettu hallinto-oikeudessa 17.3.