Onkisalon uudesta tielinjauksesta pidetystä lunastustoimikunnan kokouksen päätöksistä annettu kuukauden valitusaika umpeutui perjantaina. Kuopion maaoikeuteen ei ole jätetty valitusaikana yhtään valitusta, mikä tietää sitä, että lunastustoimikunnan päätös sai lainvoiman.
Seuraavaksi tulee pitää kokoukset rakentamiskustannusten jaosta sekä korvausasioista. Periaatteessa Onkisalon tiekunta osallistuu rakentamiskustannuksiin vain alkuperäisen siltasuunnitelman mukaan. Kaikki ylimääräinen kustannus, mikä koituu sillan siirtämisestä pois alkuperäiseltä suunnittelupaikaltaan Kiviniemestä, lankeaa ympäristökeskuksen kontolle.
Maapohjasta sekä erilaisista haitoista maksetaan asianosaisille korvauksia. Niiden suuruudesta on odotettavissa melkoinen kädenvääntö.
Metsätieasiantuntija Erkki Rautiainen Keski-Suomen Metsäkeskuksesta on valmistellut Vihtasen reitin kustannusarvion. Tällä hetkellä tuo summa käsittää 475.000 euroa.
– Rakentaminen on mahdollista aloittaa mantereen tien osalta jo kesällä. Talvella on sitten paras tehdä penkereet. Tämän vuoden aikana pystymme parhaassa tapauksessa rakentamaan tien aika pitkälle valmiiksi, uskoo Rautiainen.