MV-Laite Oy:n hallin harjannostajaisia vietettiin perjantaina Karimäessä. Rakennuttajana kohteessa on Joutsan kunta ja käyttäjänä Veli-Matti Rantamäen johtama MV-Laite Oy. Pääurakoitsijana toimii Insinöörityö Hentinen Oy.
Hallin rakennustyöt aloitettiin 19.9.2005. Sopimusaikataulun mukaan hallin tulee valmistua 30.4.2006. Työt ovat edenneet siten, että halli luovutetaan jo maaliskuun lopussa tilaajalle. Tällöin halli on valmiina sisätiloiltaan. Asvaltointityö ja ulkopuolen viimeistelytöitä jää huhti-toukokuulle vuodenajasta johtuen.
Kohde on rakennettu niin sanottuna KVR-urakkana, jossa urakoitsija huolehtii suunnittelun ja rakentamisen kokonaisvastuullisesti. KVR-urakkahinta on noin 1,7 miljoonaa euroa ja muut kustannukset 0,4 miljoonaa euroa. Valtuusto päätöksen mukaan kunnan osuus hallista on 1,84 miljoonaa euroa loppujen jäädessä käyttäjän huolehdittavaksi.