Joutsan ja Luhangan kunnanhallitukset esittävät, että Joutsa, Luhanka ja Leivonmäki käynnistäisivät konkreettiset kuntaliitosneuvottelut. Tavoitteena on, että kunnat muodostaisivat uuden yhteisen kunnan mahdollisesti jo vuoden 2008 alusta lukien.
Molemmat kunnanhallitukset käsittelivät asiaa maanantaina ja päätyivät samalle kannalle.
– Aikataulu riippuu nyt Leivonmäestä. Leivonmäen väki pitää saada neuvottelupöytään, toteaa Luhangan kunnanjohtaja Reijo Urtti.
Myös Joutsan kunnanjohtaja Harri Nissinen katsoo, että pallo on nyt Leivonmäen päättäjillä.
– Nyt asiassa on lähdetty oikealle uralle. Täytyy nostaa hattua luhankalaisille, sanoo Nissinen.
Leivonmäellä kuntaliitosasiasta on jo keskusteltu tiiviisti, mutta kunnassa halutaan muun muassa järjestää kuntalaistilaisuus ennen kunnanhallituksen päätöksiä. Leivonmäellä vaihtoehtoina on pidetty lähinnä liitosta joko Joutsan tai Kangasniemen kanssa.
Mahdollisen Joutsan seudun kuntaliitoksen aikataulua ei haluta vielä lyödä lukkoon, mutta aikaisintaan se voisi toteutua vuoden 2008 alusta lukien. Vuonna 2008 pidetään myös kunnallisvaalit, joten kuntaliitos olisi järkevää tehdä ennen vaaleja.