Joutsan ja Luhangan kunnat aikovat alkaa maksamaan rahallista tukea synnyttäville perheille. Joutsassa kunnanhallitus päätti hyväksyä Joutsan Seudun Kokoomusnuorten tekemän aloitteen vauvarahan maksamisesta.
Vuosina 2006-2007 syntyviä lapsia muistetaan 500 euron vauvarahalla suoraan tilille. Vauvaraha maksetaan hakemuksen perusteella äideille, jotka ovat olleet Joutsassa kirjoilla viime tai tämän vuoden aikana. Neuvola ohjeistaa asiasta tarkemmin. Kustannukset katetaan kuntamarkkinoinnin määrärahasta.
Luhangassa kunnanhallitus esittää, että vuosina 2006-2007 syntyvästä lapsesta maksetaan perheelle avustusta 500 euroa. Kunta avaisi myös lapsen nimiin sadan euron talletuksen tai vaihtoehtoisesti sijoitusrahasto-osuuden. Hallitus esittää tähän tarkoitukseen valtuustolle 6.000 euron lisämäärärahan varaamista tälle ja seuraavalle vuodelle.