Joutsan kunta esitteli tiistaina lehdistölle uuden visuaalisen ilmeensä. Joutsan uusi tunnus muodostuu Joutsa-sanasta ja kunnan vaakunasta peräisin olevasta jousesta, jota on voimakkaasti tyylitelty. Jousi-kuvion voi nähdä kuvaavan myös virtaavaa vettä tai nelostietä.
Uuden tunnuksen suunnitteli AD Ville Korkeakangas jyväskyläläisestä mainostoimisto Media M1:stä. Korkiakangas näki logossa myös viittauksen kunnan sijaintiin nelostiellä: jousen päissä on kaksi pistettä, joiden voi tulkita merkitsevän Jyväskylää ja Lahtea, joiden välissä Joutsa sijaitsee.
Korkiakangas piti Joutsan nimeä sinällään kiitollisena lähtökohtana suunnittelulle.
– Sana Joutsa on tiivis ja siitä tulee kirjoitettuna kompakti ja kaunis sanakuva, kertoi Korkiakangas.
Peruslogon pääväreinä ovat ”oraalla olevaa kasvua” kuvastava vaaleanvihreä sekä harmaa. Logoa voidaan käyttää sekä mustavalkoisena että värillisenä. Suunnittelun toisena pääelementtinä on esimerkiksi kirjepapereiden ja käyntikorttien laitaan tuleva kasvua kuvaava vihreä palkki.