Joutsalaisen Teatterikoneen Ilonen talo äänestettiin viime viikonloppuna Mikkelissä Työväen näyttämöpäivien parhaaksi esitykseksi. Mika Terävän ohjaama ja dramatisoima näytelmä perustuu Kreetta Onkelin kirjaan ja sen tragikoomiset tapahtumat sijoittuvat Joutsaan ja Luhankaan.
Kaikkiaan festivaalilla nähtiin neljätoista esitystä, jotka oli yli kuudenkymmenen näytelmän joukosta valinnut näyttelijä Raimo Grönberg. Ilonen talo voitti yleisöäänestyksen selvästi, kolmannes esityksen nähneistä oli äänestänyt sitä viikonlopun parhaaksi.
Äänestysvoitosta saatu kiertopalkinto, musta tuoli, päätynee Joutsaan esille Huttulaan, jossa Ilonen talo sai kanta-esityksensä.
Ilonen talo jatkaa kiertämistä maaliskuun loppuun saakka, mutta esitys palaa tien päälle lokakuussa. Seuraavat esitykset ovat Joutsassa tulevana viikonloppuna ja helmikuun puolessa välissä Laukaan vankilassa.