Perjantaina kokoontunut Koulumäen remonttityöryhmä tarkensi edelleen arkkitehdeille annettavia suunnittelumääräyksiä lukion osalta. Keskustelu pyöri edelleen tiiviisti auditorion ja lukion juhlasalin ympärillä.
Liikuntasalin osalta lähtökohdaksi jäi edelleen sen pitäminen liikuntakäytössä. Auditoriota ei lukioon aiota sijoittaa. Arkkitehdeille on annettu tehtäväksi tehdä useita ehdotuksia siitä, mikä olisi paras tapa käyttää liikuntasalia ”monikäyttösalina” sekä juhlasalin tulevaisuus. Jatkossa tarjolle tulee erilaisia näkemyksiä penkki- ja näyttämökysymysten ratkaisemiseksi. Liikuntasalin osalta pohditaan erilaisia liikuteltavia näyttämöitä sekä tuolivaraston sijoittamista.
Lukion juhlasalin lattian tasaamistakin vielä mietitään, vaikka kertaalleen sitä jo ehdittiin pitää varmana.
– Kouluilla on tarvetta pienille ryhmille tarkoitetuille kokoontumistiloille. Arkkitehdit saavat nyt ideoida vapaasti, kertoo koulutoimenjohtaja Jorma Mäkinen.
Joutsan tekninen johtaja Antero Korhonen linjaa auditoriosta, että sen tarve tullaan kartoittamaan. Merkittävimmät tilaa tarvitsevat juhlat painottuvat itsenäisyyspäivään sekä eri järjestöjen organisoimiin tilaisuuksiin.
– Määrällisesti kunta ei tarvitse auditoriota kovin usein vuodessa. Lukion suunnittelussa otetaan ensisijaisesti huomioon koulun tarpeet. Jatkossa katsomme, mihin auditorio luontevasti voitaisiin sijoittaa, kertoo Korhonen.
Yläasteen liikuntasali noussee ainakin yhtenä sijoituspaikkavaihtoehtona esiin, kun kyseisen rakennuksen tarkka suunnittelu tulee ajankohtaiseksi. Työryhmä kokoontuu heti helmikuun alussa käsittelemään arkkitehtien ehdotuksia.