Joutsan poliisille on jätetty tutkintapyyntö Onkisalon valkoselkätikkakiistaan liittyen. Onkisalon yksityistiekunnan tikka-asiantuntijana toimiva Paavo Korpinen pyytää poliisia selvittämään, että onko syytä epäillä Keski-Suomen ympäristökeskuksen ja WWF:n valkoselkätikkatyöryhmän syyllistyneen luonnonsuojelulain 47 pykälän rikkomiseen.
Tutkintapyyntö liittyy muun muassa ympäristökeskuksen linjauksiin erään mökkitien rakentamisen yhteydessä vuonna 2002 valkoselkätikan suojelualueella nimeltä Hakolahti-Toiviainen sekä poikkeusluvan antamiseen kesäasunnon rakentamiseen Pirttisaaressa vuonna 2001.
Kiviniemen tikan ympärillä on meneillään näin ollen kaksi poliisitutkintaa. Muutama viikko sitten käynnistyi poliisitutkinta siitä, rikkoiko tien tekeminen Kiviniemeen niin ikään samaista luonnonsuojelulain pykälää. Tästä tutkintapyynnön oli tehnyt Timo Laine.