Maanantaina julkistettiin Lahdessa opetusministeriön ja Nuoren Suomen seuratoiminnan paikallistukea saaneet seurat. Joutsan Pommi oli hakenut tukea päiväkoti Röllin eskariryhmän liikunnan ohjaukseen. Hanke noteerattiin Hiihtoliiton ja Päijät-Hämeen liikunnan antamien lausuntojen perusteella tuen saajien joukkoon.
Diplomia vastaanottamassa Lahdessa olivat Kristel Vahtra ja Heimo Latva. Vahtra vastaa hankkeen käytännön toteutuksesta ja Latva on hankkeen yhdyshenkilö.
Hankkeessa eskarilaisille pidetään kerran viikossa monipuolista liikuntaa, hiihtoa, luistelua, eri palloilulajeja, yleisurheilua, voimistelua jne. Hankkeen tavoitteena on saada lapset liikkumaan ja nauttimaan liikunnasta sekä tajuamaan säännöllisen monipuolisen liikunnan tärkeyden oman terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta. Samalla lapset oppivat sosiaalista kanssakäymistä ja eri lajien tekniikkoja. Monipuolisesta liikunnasta tulee toivottavasti elämäntapa, joka säilyy ja ehkä vielä vahvistuu aikuisiässä.