Joutsassa lokakuun 15. päivänä säiliörekkaonnettomuuden aiheuttanut virolaismies tuomittiin maanantaina Jyväskylän käräjäoikeudessa viiden kuukauden ehdolliseen rangaistukseen. Päiväsakkoja miehelle tuomittiin 60 kappaletta, yhteensä 360 euroa ja ajokieltoa ensi vuoden lokakuun loppuun. Mies ei itse ollut paikalla oikeudenkäynnissä.
Tuomittu mies oli ajanut henkilöautolla 15.10. hieman puolenyön jälkeen Joutsassa Yhdystieltä nelostielle ja törmännyt polttoainerekkaan. Törmäyksen vuoksi rekan perävaunu kaatui ja repesi. Ulosvalunut polttoaine aiheutti nelostiellä suuronnettomuusvaaran. Virolaismies oli tapahtumahetkellä 2,2 promillen humalassa. Hän loukkaantui kolarissa lievästi.
Vakuutusyhtiöillä on mahdollisuus hakea mieheltä korvauksia aiheutuneista vahingoista. Korvaukset käsitellään omana prosessinaan.