Valtion virastotalossa Joutsassa epäillään olevan homeongelma. Verotoimiston työntekijöiden terveysongelmat ovat olleet sitä luokkaa, että kyseisen toimiston yksi työntekijä pyysi toukokuussa hometutkimuksen tekemistä. Tiloissa tehtiin kesällä hometutkimus, joka löysi wc-tiloista kosteusvahingon. Tämän remontti on alkanut 19.9. ollen täydessä vauhdissa.
Työsuojelupäällikön tehtäviä Jyväskylän verotoimistosta käsin hoitava Raili Pellinen kertoo, että Joutsan verotoimiston tiloista otettiin syksyllä vielä yksi erä lisänäytteitä. Tutkimustulosten tästä toisesta näyte-erästä odotetaan valmistuvan lähiaikoina.
Koko kiinteistön kaikki tilat käsittävä hometutkimus tehdään loppukuun aikana. Homeongelman uskotaan olevan lähtöisin vuotavasta katosta.
Vuonna 1974 valmistuneessa talossa on tasakatto. Homeongelman epäillään johtavan juurensa vuoteen 1980, jolloin virastotalossa uusittiin katolle antennijärjestelmää. Niiden putkien juurista pääsi tuona vuonna sadevesi sisään. Kostuneita kattorakenteita ei ole missään vaiheessa kuivattu.