Laajakaistaa on odoteltu Joutsan kylille jo pitkään. Nyt työt alkavat olla loppusuoralla. Kytkennät ovat tekemättä vielä Havumäen-Pajusyrjän suunnalla sekä Kullasniemessä, mutta sielläkin pitäisi alkuperäisen aikataulun mukaan olla valmista viimeistään marraskuun loppuun mennessä.
Aivan joka paikkaan ei laajakaistaverkkoa vielä tällä kierroksella pystytä toimittamaan. Eri puolilla pitäjää on katvealueita, joista matka paikalliseen puhelinkeskukseen on yli 6,5 kilometriä. Tällaisia alueita on esimerkiksi Pylsynkylässä sekä Joutsenlammen takana Haran suunnalla. Myös Angesselässä on katvealue, jonne laajakaistaa ei näillä näkymin ole tulossa.
– Angesselässä on liittymiä sekä Savenahon että taajaman keskuksien kautta. Savenahon keskuksessa oleviin liittymiin on mahdollista saada laajakaista, mutta taajaman keskuksen kautta kulkeviin liittymiin laajakaistaa ei saada, kertoo Erkki Saranen Joutsan Telesopista.
Saranen kertoo tehneensä viime vuonna noin 200 liittymäsopimusta ja tänä vuonna uusien sopimusten määrä on hänen arvionsa mukaan suunnilleen sama. Lisäksi sopimuksia on tehty muissa toimipisteissä. Elisakin on tulossa mukaan Joutsan laajakaistamarkkinoille.
– Toivon mukaan kilpailijoiden tulo markkinoille vaikuttaa myös hintoihin. Tällä hetkellä laajakaistaliittymän taksat ovat Joutsassa kaksinkertaiset kaupunkipaikkoihin verrattuna, Saranen kertoo.