Joutsan, Leivonmäen ja Luhangan yrittäjille sekä yritysten avainhenkilöille on tarjolla seuraavan vajaan parin vuoden aikana tasokasta koulutusta omalla seudulla. Seudulla on käynnistymässä yrityskoulutushanke, jossa kehitetään paikallisten yrittäjien markkinointi-, taloushallinto- ja johtamistaitoja.
Tavoitteena on saada kuhunkin kolmeen osa-alueeseen kymmenen koulutettavaa. Hanketta paikallisesti valmistellut Joutsan elinkeinojohtaja Eero Ahola uskoo vakaasti ryhmien täyttyvän.
– Edelliseen yritysten atk-osaamista kasvattaneeseen koulutukseen saimme mukaan 30 yritystä, muistutti Ahola keskiviikkona pidetyssä palaverissa, johon oli saapunut vajaat parikymmentä yrittäjää.
Tilaisuudessa mukana olleet ammattikorkeakoulun ja yliopiston edustajat korostivat, että kurssisisällöt voidaan räätälöidä paikallisten tarpeiden mukaisesti. Alustavia listoja sisällöistä laitetaan jakoon muun muassa sähköpostijakeluna alueen yrityksille.
Taloushallinnon ja markkinoinnin koulutuksiin kuuluu suunnitelmien mukaan neljä puolen päivän yhteiskoulutustilaisuutta sekä saman verran yrityskohtaista konsultointia. Johtamiskoulutus on hieman laajempi kokonaisuus: siinä on tarkoitus pitää 8–10 parin päivän yhteisistuntoa. Lisäksi johtamiskoulutukseen kuuluu erilaisia lisätehtäviä.
Kaikki koulutukset on tarkoitus pitää omalla seutukunnalla, joten yrittäjien ei tarvitse matkustaa koulutuksen takia Jyväskylään. Koulutukset alkavat ensi vuoden alussa ja kestävät noin 1,5 vuotta. Koulutukset maksavat yrityksille noin 350-500 euroa.
Koulutuksiin voi ilmoittautua Joutsan elinkeinojohtajalle Eero Aholalle. Asiasta järjestetään vielä uusi yrittäjätilaisuus lähiaikoina.