Asuntoautokauppaan liittyvän rikossarjan esitutkinta on edennyt. Yksi luhankalaismies on edelleen vangittuna, mutta toinen luhankalaismies sekä kuhmoislainen mies vapautettiin viime torstaina. Rikoskomisario Olavi Saunamäki kommentoi, että esitutkinta saatu siihen vaiheeseen, että vangitseminen ei näiden kahden viimeksi mainitun osalta ollut enää tarpeellista. Esitutkinta kuitenkin jatkuu koko rikossarjan osalta.
Vangittua luhankalaismiestä epäillään 17 törkeästä petoksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta, törkeästä veropetoksesta, törkeästä velallisen petoksesta ja viidestä petoksesta. Asianomistajien vahingot ovat 622.000 euroa, minkä lisäksi verovelkaa on löytynyt 140.000 euroa.
Rikossarja tehtiin siten, että asiakkaalta pyydettiin ennakkomaksu, mitä vastaan hänelle luvattiin hakea Saksasta asuntoauto. Autoja ei toimitettu perille ja myös ennakkomaksu katosi. Lisäksi toimintaan liittynyt yritys ei ole olemassaolonsa aikana hoitanut yhteiskunnallisia maksusuorituksiaan.