Perjantai-iltapäivänä klo 15:30 jälkeen voimakas puuskittainen länsituuli työllisti Suur-Savon Sähkö- yhtiöiden henkilökuntaa eri puolilla yhtiön toimialuetta. Tuuli kaatoi puita ja nakkeli risuja voimajohdoille siten, että noin 5.000 taloutta koki tuulen ollessa voimakkaimmillaan sähkökatkoksen Suur-Savon Sähkön jakelualueella. Kaikista vaikein tilanne oli Mikkelistä länteen olevalla alueella. Vikoja korjattiin Joutsan kunnan Pärnämäen, Mieskonmäen ja Marjotaipaleen kylissä. Pärnämäessä puun katkaisema johto sytytti pienen maastopalon.
Koko elokuu oli kovin tuulinen ja samanlainen sää tuntuu jatkuvan myös syyskuulla. Tuulesta aiheutuvia häiriöitä on tänä vuonna huomattavasti enemmän kuin viime ja edellisenä vuotena. Vuonna 2005 elokuussa oli 133, 2004 elokuussa 20 ja 2003 elokuussa 53 tuulesta aiheutunutta keskijänniteverkon vikaa.