Moottoripyörän kuljettajatutkinnon ajokoe uudistuu. Siihen liittyvät uudet käsittelytehtävät otetaan koko maassa käyttöön lokakuun alusta lähtien. Taustalla on EU-direktiivi, joka puolestaan on tehty kasvaneiden moottoripyöräonnettomuuksien vuoksi.
Autokoululiitto järjesti perjantaina aluekouluttajilleen koulutustilaisuuden uusista käsittelytehtävistä Joutsan ratakeskuksessa. Aluekouluttajien tehtävä on kouluttaa edelleen oman alueensa autokoulujen liikenneopettajat eri puolilla maata vielä tämän kuun aikana.
Uudistus koskee kaikkia moottoripyöräkortin suorittajia, joita on vuosittain noin 11.000 henkilöä. Uusien tehtävien myötä käsittelykokeen vaatimustaso tulee nousemaan. Niitä laadittaessa on pidetty mielessä käytännönläheisyys.
Vanhassa kokeessa käsittelytehtäviä oli neljä: hidasajo, pujottelu, jarrutus sekä jarrutus ja väistö. Niistä pakollisia oli kahden tehtävän läpäiseminen. Uudessa ajokokeessa on hidasajo, pujottelu, väistö, portit, jarrutus sekä hätäjarrutus. Kaikki nämä ovat pakollisia. Esimerkiksi uudessa porttitehtävässä hallitaan pyörän asento, katse, tasapaino, ohjaustekniikka ja vaihteiden käyttö pujoteltaessa porttien läpi.