Luhangan kunnanhallitus saa piakkoin eteensä suunnitelmat, joiden hyväksyminen tietäisi suuren rakennusprojektin käynnistymistä. Kyseessä on Luhangan kylätalo, jonka rakentaminen käynnistyy suunnitelmien mukaan jo syyskuun aikana. Mikäli luottamuselimet näyttävät vihreää valoa, kyseessä on Luhangan suurin rakennushanke aikoihin. Niitäkin taitaa kuitenkin vielä paikkakunnalta löytyä, jotka uskovat koko systeemin toteutumiseen vasta siinä vaiheessa, kun kaivinkoneet tuodaan tontille töihinsä.
Kylätalon piirustukset ovat nyt valmiina, ja kunnanjohtaja Reijo Urtti lyö löylyä lupaamalla, että avajaisia vietetään 1.9.2006. Rima on siis korkealla ja vaihde viitosella.
Kylätalosta tulee toimintakeskus paikallisten yhdistysten ja vapaan kansalaistoiminnan käyttöön. Tilat palvelevat hyvin pienimuotoisten kulttuuritapahtumien järjestäjiä. Klemettilän ala-aste siirretään kylätalon yhteyteen. Tämä merkitsee nykyisen Klemettilän koulun myymistä. Kiinnostuneita kyselijöitä on jo kuulemma ollut liikkeellä.
Kahteen kerrokseen tulevan talon kokonaispinta-ala on 603 neliötä. Siitä koulun osuus on 129 neliötä. Koulun käyttöön varattu tila on jotakuinkin samaa luokkaa Klemettilän koulun nykytilanteen kanssa.
Talon tulee täyttää monikäyttöisyyden tavoite. Esimerkiksi lasten kulttuuri on keskeisellä sijalla. Alakertaan sisustetaan satuteatteri, jolla saattaa olla seutukunnallistakin tarvetta. Muita tilojen mahdollistavia toimintoja ovat muun muassa kuntosali, kudonta, pienet liikuntaryhmät, pianotunnit ja eläkeläisten harrastepiirit.

Entä miten kaikki rahoitetaan? Luhankahan on kriisikunta, missä päivä ei paista koskaan ja jonka velkataakka huimaa? Ei pidä paikkaansa.
Kunnan puolivuotiskauden tuloslaskelma näyttäisi sitä, että oikeassa kurssissa on pysytty. Ja tämä tarkoittaa, että vuosikate on plussalla 259.000 euroa, verotulot hienoisessa kasvussa ja velkaa vain 200.000 euroa. Luhanka onkin vähävelkaisin Keski-Suomen kunta mitattuna sekä asukasta kohden että velan kokonaissummana.
Kylätalon kustannusarvio on 580.000 euroa alv 0. Rahoitustarve on jaettu siten, että koulusta aiheutuvista kustannuksista vastaa kokonaisuudessaan Luhanka. Muulle osalle TE-keskus on myöntänyt investointiavustusta 40 prosenttiin kustannuksista enintään 182.352 euroa. Työt käynnistyvät kunnan 80.000 euron ”siemenrahastolla”. Loput rahoituksesta järjestetään lainoin ja myymällä tontteja sekä kiinteistöjä. Urtti uskoo, että kaikki tarvittava raha on tarvitsijansa käytössä viimeistään 2007.

Kunnanhallitus saa päätettäväkseen urakkatarjousten lähettämisen 15.8.