Joutsan kunnanhallitus äänesti kokouksessaan maanantaina MV-laitteen hallipäätöksestä.
Tekninen lautakunta oli viime viikolla pitämässään kokouksessa esittänyt kunnanhallitukselle kunnan ja MV-laitteen välistä rakennussopimusta muutettavaksi siten, että hallin kokonaiskustannusarvio olisi 1.840.000 euroa. Lisämäärärahaa rakentamisen toteuttamiseen tarvittaisiin täten noin 158.700 euroa.
Kunnanhallituksen jäsen Jari Reponen esitti Salme Satusaaren kannattamana, että asian käsittelyä siirrettäisiin. Reposen esitys hävisi äänestyksessä luvuin 4-5. Tämän jälkeen Reponen esitti, että kunnanhallitus ei esittäisi lisämäärärahan myöntämistä hallirakentamiseen. Esitys hävisi äänestyksessä tälläkin kertaa luvuin 4-5.
Kunnanhallitus päätti täten muuttaa MV-laitteen kanssa solmittua sopimusta hankkeen kokonaiskustannusarvion osalta. Ensi viikolla kokoontuvalle kunnanvaltuustolle päätettiin esittää, että se myöntäisi rakentamishankkeelle reilun 158.700 euron suuruisen lisämäärärahan.