Joutsan seutukunnalla on Keski-Suomen maakunnan seutukunnista paras työllisyystilanne. Työministeriön toukokuun lopun tietojen mukaan Joutsan seutukunnan työttömyysprosentti oli 11,2. Keski-Suomen seutukuntien korkein työttömyysaste oli Äänekosken seutukunnan 14,5 prosenttia. Keski-Suomen kunnista kaksi pääsi toukokuun lopussa alle kymmenen prosentin työttömyysasteeseen: Muurame (9,4) ja Kyyjärvi (9,9). Keski-Suomen korkeimmat kuntakohtaiset työttömyysasteet kirjattiin Kuhmoisissa (15,2) ja Äänekoskella (15,0).
Joutsassa oli toukokuun lopussa 193 työtöntä työnhakijaa (työttömyysprosentti 10,9), Leivonmäellä 62 (12,9) ja Luhangassa 35 (10,4). Työttömyys on prosentuaalisesti vähentynyt viimeisen vuoden aikana rajusti: Joutsassa vähennys oli 4,5 prosenttia, Leivonmäellä 12,7 prosenttia ja Luhangassa peräti 18,6 prosenttia.
Ajantasainen työllisyystilasto löytyy Joutsan Seudun internet-sivuilta Extra-linkin takaa.