TE-keskuksen rahoituksen varmistuttua Luhangan kunta on käynnistänyt toden teolla kirkonkylän kylätalon suunnittelun. Tavoiteaikataulun mukaan talon urakat pannaan laskentaan elokuussa ja rakentaminen käynnistyisi syyskuussa. Koulu- ja harrastustiloiksi tulevan talon pitäisi valmistua syksyksi 2006 ja avajaispäiväkin on jo suunniteltu. Mikäli hanke toteutuu aikataulun mukaan, talon juhlallisia avajaisia vietetään 1.9.2006.
Kunta saa TE-keskukselta 40 prosentin avustuksen, joka ei kuitenkaan koske koulutiloja.
Kylätalon kokonaiskustannusarvio on 580.000 euroa, josta koulutilojen osuus on noin 124.000 euroa. Avustettavien harrastustilojen osuus on 455.880 euroa, josta kunta siis saa avustusta maksimissaan 182.352 euroa.
Kunnan kontolle koko hankkeesta jää maksettavaa hieman alle 400.000 euroa eli noin 69 prosenttia.
Talon kokonaispinta-ala on 603 neliömetriä, josta koulutilojen osuus on 129 neliömetriä. Talon valmistuttua siihen muuttaa Klemettilän koulu. Taloa käytetään myös hyvin monenlaiseen harrastetoimintaan, muun muassa käsitöiden, kulttuurin ja liikunnan harrastajien tarpeisiin.
Talon suunnittelusta vastaa Joutsan Rakentajapalvelu Oy.