Luhangan kunta sai viime viikolla iloisia uutisia Keski-Suomen TE-keskuksesta: TE-keskus hyväksyi Luhangan kylätalon investointitukianomuksen. Päätöksen mukaisesti kylätalohanke saa avustusta 40 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista eli korkeintaan 182.352 euroa.
Kylätaloon tulee tiloja kulttuurin ja kädentaitojen harrastukseen. Lisäksi taloon rakennetaan tilat Klemettilän koulua varten. Koulutilojen osuutta ei kuitenkaan avusteta, joten ne kunta joutuu maksamaan kokonaan omasta pussistaan.
Kylätalo rakennetaan kirkonkylälle Kotipellontielle.
Kylätalon kokonaiskustannusarvio on 580.000 euroa, josta koulutilojen osuus on noin 124.000 euroa.
Kunnan kontolle koko hankkeesta jää maksettavaa hieman alle 400.000 euroa.
kiinteistökaupoista saatua ”siemenrahaa”. Loppu kunnan osuudesta rahoitetaan kiinteistöjen ja tonttien myynnillä sekä pitkäaikaisella lainalla.