Joutsan urheilutalon suunnittelusopimukset allekirjoitettiin valtuustosalissa tiistaina. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Havas Rosberg Oy, rakennesuunnittelusta Insinööritoimisto Tanko Oy, lvi-suunnittelusta LVI-toimisto Hannu Heiniö Oy ja sähkösuunnittelusta Sähköinsinööritoimisto Leinonen & Mantsinen.
Arkkitehdin luonnokset ovat valmiina toukokuussa ja lopulliset suunnitelmat valmistuvat syksyn aikana. Suunnitelmien nojalla kunta hakee lääninhallitukselta opetusministeriön liikuntapaikkarahoitusavustusta, joka vaihtelee 20-25 prosentin välillä loppusummasta. Avustuspäätös pitäisi olla tiedossa tämän vuoden lopulla. Urheilutalon kokonaisbudjetti on 1,7 miljoonaa euroa.
Rakentaminen tapahtuu vuoden 2006 aikana ja käyttöönotto tapahtuu 2007 alussa. Urheilukentän harjulle suunniteltavan rakennuksen urheilusali on tiloiltaan 960 neliötä. Lukijalle kertonee eniten se, että nykyiseen lukion liikuntasalin kokoon verrattuna kyseessä on kolme kertaa isompi sali. Yhteensä huonetilaa on luvassa lähes 1.600 neliötä kaikkine pukuhuoneineen ja varastoineen.