Joutsan sivistystoimessa on alettu toteuttaa Pappisen ja Pynnölän koulujen lakkauttamista valtuuston joulun alla hyväksymän linjauksen mukaisesti. Kyseisestä valtuuston päätöksestä on tosin tehty valitus hallinto-oikeuteen.
Sivistystoimenjohtaja Jorma Mäkisen mukaan koulujen henkilöstön kanssa on käyty neuvotteluja työehtosopimusten mukaisesti. Sivistyslautakunnan käsittelyyn tulevat seuraavaksi henkilökunnan siirrot.
Mäkisen mukaan Pappisen kaksi opettajaa on tarkoitus siirtää Angesselkään. Angesselän kahdesta nykyisestä opettajasta toinen on jäämässä eläkkeelle, joten Angesselästä tulisi ainakin alkuvaiheessa kolmiopettajainen koulu. Pynnölän koulun toinen opettaja on tarkoitus siirtää Mieskonmäkeen kolmanneksi opettajaksi. Pynnölän toisen opettajan sijoitusta vielä tutkitaan.
Koulujen kaksi keittäjä-koulutyöntekijää on tarkoitus siirtää muihin kunnan tehtäviin.
– Henkilöstön toive on ollut lähinnä se, että asian vatkaaminen loppuisi, kommentoi Jorma Mäkinen.