Luhangan kirkkovaltuusto päätti keskiviikkona äänin 6-5 esittää tuomiokapitulille ja edelleen kirkkohallitukselle, että Luhangan seurakunta lakkautettaisiin ensi vuoden alusta lukien ja yhdistettäisiin Joutsan seurakuntaan. Kirkkovaltuusto ilmaisi samalla puoltavansa Luhangan kappeliseurakunnan perustamista ensi vuoden alusta alkaen.
Yhdistäminen oli keskiviikkona esillä myös Joutsan kirkkovaltuustossa, joka oli yksimielisesti esityksen kannalla.

Luhangan kirkkovaltuuston äänestys oli lopulta varsin tiukka. Yhdistämisen puolesta äänestivät Rauno Ahola, Markku Huuskola, Ulla Kiviniemi, Aimo Ruuti, Kaija Sipilä ja AnnaMarja Vilander. Veli Koskisen tekemää vastaesitystä, jonka mukaan kirkkovaltuustolle esitettyä yhdistymissopimusta ei olisi hyväksytty, kannattivat Irja Dammert, Liisa Koivisto, Rauno Niinimäki ja Sirkka Saareke.