Joutsan Huttulassa avataan tammikuun lopulla Rolls Express -ketjun hampurilaisravintola. Nykyinen kahvio uusitaan savuttomaksi hampurilaisravintolaksi ja samalla keittiö remontoidaan.
Hampurilaisravintola toimii niin sanotulla franchising-periaatteella, eli paikallinen yrittäjä vastaa toiminnasta, mutta saa maksua vastaan ketjulta valmiin tuotemallin ja markkinointimateriaalin.
Rolls Expressin valikoimiin kuuluvat hampurilaisateriat ja salaatit. Lisäksi Huttula aikoo ottaa valikoimiinsa pannupizzat. Vanha kahvilavalikoima säilyy uusien tuotteiden ohella ennallaan.
– Rolls-ketjulta saamme tietotaidon ja tuotteet. Ideana hampurilaisketjuissahan on, että hampurilainen on samanlainen niin Rovaniemellä kuin Joutsassakin. Uskon, että hampurilaisravintola lisää erityisesti nuorison iltakäyttöä, arvioi Jaakko Ikonen Huttulasta.
Muutoksen yhteydessä kahvilan tupakkapuoli siirretään nykyisen pubin päähän ja sinne tulee 18 vuoden ikäraja.
– Muutosten myötä ei tule uusia työpaikkoja, mutta ne auttavat kyllä pitämään nykyiset työntekijät työllistettynä, arvioi Jaakko Ikonen.
Rolls-ketjuun kuuluu tällä hetkellä noin 70 ravintolaa eri puolilla Suomea. Ketjun toiminta on alkanut vuonna 1988 Seinäjoelta. Uusia Rollsseja avataan nykyään noin 20 vuodessa. Lähimmät Rollssit ovat Hartolassa ja Leivonmäellä.
– Kun väliä on kuitenkin 20 kilometriä, ravintolat pikemmin tukevat toisiansa, arvioi Rolls-ketjun toimitusjohtaja Jouko Huumo.
Huttulassa on luvassa muitakin muutoksia. Ravintolaan rakennetaan toinen kokouskabinetti nykyisen esiintymislavan kohdalle.