Punamulta menestyi myös Luhangan kunnallisvaaleissa. Keskusta ja demarit saivat kummatkin yhden jaossa olleista kahdesta lisäpaikasta. Valtuuston kokoa nostettiin kahdella näihin vaaleihin ja uusia valtuutettuja on siis nyt 15 henkeä. Heistä seitsemän on uusia, joten valtuusto koki melkoisen muutoksen.
Keskustan kahdeksan valtuutetun ryhmä muodostaa yksinkertaisen enemmistön uudessa valtuustossa. Heistä puolet on uusia kasvoja. Uusi nimi Jussi Nurminen oli keskustan ääniharava 33 äänellään. Mandaattinsa uusineista nykyisistä valtuutetuista parhaimman tuloksen sai Eino Polvela 31 äänellä. Muista jatkavista mainittakoon kunnanhallituksen puheenjohtaja Mirjami Keskinen, jonka linjalla kansa antoi siunauksensa 22 äänellä.
Eino Polvelan mukaan Luhangan valtuusto on tottunut keskustan enemmistöön, joten linja jatkunee totutulla uralla.
– Uusien valtuutettujen mielipiteet saattavat tuoda mukanaan uusia painotuksia. Luhangassa ei puolueilla ole mitään merkitystä, vain mielipiteet ratkaisevat, kommentoi Polvela keskustan vaalimenestystä.
Kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja Aulis Tammisto oli tyytyväinen yhteen lisäpaikkaan.
– Seitsemää paikkaa pidin realistisena. Puolueen saama yksi lisäpaikka on hyvä tulos, koska meiltä poistui ehdokasasettelusta kolme kovaa kokenutta äänijyrää, eikä vaalikampanjakaan ollut kovin aggressiivinen.
Keskustan lista poiki pienen jännitysnäytelmän, mikä ratkeaa vasta keskiviikkona keskusvaalilautakunnan kokoontuessa kello 18.00. Valintarajalle jääneet ehdokkaat Mervi Nicklén ja Martti Viinikainen saivat kumpikin saman 16 ääntä. Arpa ratkaisee valtuustopaikan heidän välillään.
Rauno Ahola oli Luhangan vaalien paras ääniharava 46 äänellään. Valtuustoryhmän koko säilyi neljässä valtuutetussa. Heistä kaksi eli Tapio Rämö ja Kari Kolari ovat uusia. Valtuuston nykyinen puheenjohtaja Hilkka Weijo jatkaa valtuutettuna edelleen 31 äänen turvin.
Demarit veivät toisen pakan lisäpaikoista. Istuvista valtuutetuista onnistui Harri Järvisen uusia mandaattinsa 33 äänellä. Hän keräsi parhaimman tuloksen Luhangan vasemmistosta. Ryhmän muut jäsenet Martti Markkanen ja Kerttu Pirhonen ovat uusia kasvoja.
Harri Järvinen oli yllättynyt omasta menestyksestään.
– En odottanut niin paljon ääniä itselleni. Henkilökohtainen tulos oli yllätys. Demarien saamasta lisäpaikasta en ole niinkään yllättynyt, teimmehän paljon sen eteen töitäkin. Ilmeisesti se neljäskään paikka ei jäänyt kovin kauas, kertoo Järvinen.
Äänestysprosentti laski valitettavan yleistä trendiä noudattaen 69,1 prosenttiin. Neljän vuoden takaisissa vaaleissa luhankalaiset äänestivät 71,7 prosentin aktiivisuudella.