Yhteensä 118 kansalaista tavoittelee tulevissa kunnallisvaaleissa valtuustopaikkaa Joutsan seutukunnalla. Vaalien ehdokasasettelu päättyi tiistaina 14.9.

Seudun ehdokkaat:
Joutsan kunnallisvaaliehdokkaat:
Suluissa on mainittu mahdollinen sitoutumattomuus.
Keskusta (26 ehdokasta): tradenomi Liisa Alfthan, palopäällikkö Petri Hammar, metsäneuvoja Reijo Heimonen (sit.), rakennusmestari Petri Hentinen, agronomi Terttu Hentinen, HTM-tilintarkastaja Pentti Huuskonen, toiminnanjohtaja Eino Kokko, maanviljelijä Antti Kotimäki, kauppias Martti Kuitunen, eläkeläinen Mikko Kuitunen, maaseutuyrittäjä Tauno Kuitunen, ostoesimies Teuvo Kuitunen, opiskelija Heidi Laaksonen, ravintola-alan opiskelija Liisa Lahtinen, eläkeläinen Erkki Laitinen, maanviljelijä Pekka Lankia, agrologi Seija Lavia-Kuitunen, agrologi Jari Lintunen, opiskelija Sanna-Maija Nieminen, vanhempi konstaapeli Niilo Peltonen, eläkeläinen Pirkko Päiviö, emäntä Marjatta Saarinen, maaseutuyrittäjä Veikko Sakomaa, maanviljelijä Pentti Sukanen, erityispalvelujen johtaja Tiina Renko, erikoissairaanhoitaja Virva Teräväinen.
Kokoomus (15 ehdokasta): yrittäjä Matti Ahonen, yrittäjä Salme Satusaari, yrittäjä Kai Vaaralahti, autoilija Teuvo Tuominen, lähihoitaja Matti Purojärvi, ohjaaja Raija Korpela, insinööriopiskelija Pekka Huikko, lehtori Heimo Latva, hammaslääkäri Heikki Salonen, yrittäjä Kari Koho, rakennustarkastaja Marko Pynnönen, maanviljelijä Timo Hännikäinen, yrittäjä Antero Kuitunen, koneinsinööri Jari Reponen, maanviljelijä Reijo Luhio.
SDP (14 ehdokasta): tekninen asiantuntija Reijo Hamina, Eila Kivinen, kirvesmies Olavi Koskinen, ohjaaja Marjaana Kuitunen, toimistosihteeri Anja Laine, liikenteenharjoittaja Kari Maunula, kampaaja, myyjä Marja Moilanen, projektisuunnittelija, humanististen tieteiden kandidaatti, Eero Peltoniemi, laitoshuoltaja Jaana Puttonen, linja-auton kuljettaja Seppo Pylkkänen, viilunkäsittelijä Anssi Saari, kiinteistönhoitaja Ari Solatie, huoltomies Reijo Tamminen, ylikamreeri Viljo Tamminen.
Sitoutumaton Joutsa (3 henkilöä): liikkeenharjoittaja Ansa Avikainen, toiminnanjohtaja Tiina Seppälä, rehtori Vesa Wilkko.
Kristillisdemokraatit (4 ehdokasta): maanviljelijä Arto Hölttä, eläkeläinen Leena Rämö, hammashoitaja Tuula Rossi, sekatyömies Jouni Rossi.

Leivonmäen ehdokkaat
Keskusta (18 ehdokasta): koulunkäyntiavustaja Johanna Auvila, maanviljelijä Aatos Forsström, maanviljelijä, postinjakaja Kalevi Fredin, kotipalveluyrittäjä Vuokko Heinonen, maaseutuyrittäjä Pekka Hytönen, emäntä, lastenohjaaja Kirsti Häkkinen, metsäkoneenkuljettaja Tapio Koivisto, maanviljelijä Matti Kosonen, agrologi Hanna-Mari Leinonen, seurakuntamestari Juha Nieminen, postinjakaja Paavo Nieminen, maaseutuyrittäjä Janne Pappinen, myyjä Hannu Pynnönen, traktorinkuljettaja Kari Tapper, maaseutuyrittäjä Liisa Temisevä, yht.kuntat.maist., vanhainkodin johtaja Riitta Tolvanen, toimistonhoitaja Leea Tommola, työnjohtaja Niilo Vainiomäki.
Kokoomus (8 ehdokasta): Iiris Ilmonen, eläkeläinen, opettaja Niilo Kukkanen, eläkeläinen
Aatos Kusmin, opettaja Sinikka Lahti, vapaa-ajanohjaaja Lasse Lehtimäki, kirvesmies Ilkka Lindholm, yrittäjä, autonkuljettaja Mari Saari, autonkuljettaja
Petri Vaunuveräjä.
Vasemmistoliitto (6 ehdokasta): tietoliikenneasiantuntija Tomi Hautanen, metsäkoneenkuljettaja
Mika Lahtonen, metsäkoneenkuljettaja Anssi Loipponen, metsuri Jouko Nieminen, keittäjä
Anne Saarinen, käsityöläinen, yo merkonomi Anitta Wainwright.
Kristillisdemokraatit (1 ehdokas): lääninrovasti, kirkkoherra Matti Kallioinen.

Luhangan ehdokkaat:
Keskusta (11 ehdokasta): autoilija Hannu Inkeroinen, eläkeläinen Mirjami Keskinen, hitsaaja Jorma Kivistö, maatalouslomittaja Marjo Koskenniemi, kotiäiti Mervi Nicklén, metsuri Jussi Nurminen, emäntä Pirkko Sievänen, kasvatustieteiden maisteri Kaija Silvolahti, maanviljelijä Eino Polvela, maanviljelijä Aulis Tammisto, seurakuntamestari Martti Viinikainen.
Kokoomus (7 ehdokasta): vastaanottovirkailija Ari Aapro (sit.), charter-kuljettaja, eläkeläinen Rauno Ahola, matkailuyrittäjä, eläkeläinen Pirkko Hietanen, teknikko Kari Kolari, toimitusjohtaja Tapio Rämö, ravintolapäällikkö Kim Söderholm (sit.), emäntä Hilkka Weijo.
SDP (5 ehdokasta): keittiömestari Juha-Pekka Aarnijärvi, varastomyyjä Harri Järvinen, kodinhoitaja, osastonhoitaja Irja Karppinen, koulutussuunnittelija Martti Markkanen, vanhustyöntekijä, kerroshoitaja Kerttu Pirhonen.