Reijo Siloaho Sonkajärveltä on valittu Joutsan uudeksi apteekkariksi. Siloaho suunnittelee aloittavansa Joutsassa mahdollisimman nopealla aikataululla.
– Prosessi tulee joka tapauksessa olemaan pitkä. Ensin on odotettava valitusajan loppumista, sen jälkeen sovittava kaupat nykyisen apteekkarin kanssa ja sitten vielä laitettava Sotkajärven apteekkari hakuun, Siloaho sanoo.
Sonkajärven apteekki on keskikokoa pienempi maaseutuapteekki. Sieltä toimitetaan vuodessa noin 30.000 reseptiä. Sonkajärven apteekin sivuapteekki toimii Sukevan taajamassa. Sieltä toimitetaan vuodessa puolestaan noin 7.500 reseptiä.
Sonkajärveltä Joutsaan muuttaa myös uuden apteekkarin vaimo Eeva Siloaho, joka on ammatiltaan farmaseutti. Yrittäjäpariskunnalla on kolme aikuistumassa olevaa lasta.
Siloahot kertovat käyneensä tutustumassa Joutsaan parikin kertaa ennen päätöstään hakea apteekkioikeuksia. Paikkakunta ja hyvin hoidettu apteekki miellyttivät.
– Lisäksi Keski-Suomi on entuudestaan tuttua seutua. Olen syntynyt Hankasalmella ja käynyt koulut Pieksämäellä, Reijo Siloaho kertoo.