Joutsan julkinen kunnajohtajatentti kiinnosti kuntalaisia kiitettävästi. Maanantaina lukiolla pidettyyn tilaisuuteen saapui lähes sata kuntalaista tenttaamaan kandidaatteja. Varsin asiallisessa keskustelussa sivuttiin useimpia kunnanjohtajan tehtävään liittyviä asioita. Selville tulivat niin näkemykset kunnan kehittämisestä tai kyläkouluista kuin miespuolisten hakijoiden sotilasarvotkin.
Kunnanhallitus oli päättänyt kutsua julkiseen haastatteluun viisi virkaa hakenutta henkilöä, jotka olivat ennen yleisötilaisuutta valtuustoryhmien tentattavana.
Hakijoista vantaalainen Joutsan kesäasukas Kaarina Koskinen on peruskoulutukseltaan argronomi ja toimii nykyään Ulkomaalaisvirastossa tietohallinnon kehittämiseen liittyvissä johtotehtävissä. Koskisen perheeseen kuuluu kolme lasta ja yrittäjänä toimiva aviomies.
Jyväskyläläinen Harri Nissinen on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri. Hänen varsinainen virkansa on kaupungin opetustoimen kehittämispäällikkö, mutta hän toimii tällä hetkellä viransijaisena opetustoimen talous- ja hallintojohtajana. Nissisen perheeseen kuuluu normaalikoulun ala-asteen rehtorina toimiva vaimo sekä kaksi lukioikäistä poikaa. Nissinen on työskennellyt muun muassa Kokkolan koulutoimenjohtajana ja opettajankouluttajana Jyväskylässä.
Joutsan kunnanjohtajan virkaa nykyään määräaikaisena hoitava Hannu Pulkkinen on suorittanut Tampereen yliopiston kunnallistutkinnon. Syntyisin hän on Juvalta. Ennen tuloaan Joutsaan vuonna 1989 Pulkkinen on työskennellyt muun muassa Heinävedellä taloussihteerinä. Joutsaan Pulkkinen tuli aluksi kunnansihteeriksi. Sittemmin nimike muutettiin hallintojohtajaksi. Kunnanjohtajan tehtävää Pulkkinen on nyt hoitanut reilut kolme vuotta ja hänen määräaikainen pestinsä päättyy vuoden vaihteessa.
Rautavaaran kunnanjohtaja Seija Teittinen on Pulkkisen tavoin suorittanut kunnallistutkinnon Tampereella. Hän on työskennellyt kunnansihteerinä Puumalassa sekä hallintojohtajana muun muassa Loimaalla. Nykyisessä virassaan hän on toiminut neljä vuotta. Teittisen aviomies toimii puolustusvoimien palveluksessa.
Heikki Vuorenpää on toiminut Hartolan kunnaninsinöörinä vuodesta 1987 lähtien, mutta viimeiset kaksi vuotta hän on ollut virkavapaalla ja vastannut Hartolan loma-asuntomessujen järjestelyistä projektipäällikkönä. Vuorenpäällä on kolme teini-ikäistä lasta.