Joutsan kunta saa tänä vuonna kiinteistöverotuloja reilut 588 000 euroa, mikä on noin 13 500 euroa enemmän kuin viime vuonna. Leivonmäen kiinteistöverotulot tänä vuonna ovat lähes 127 000 euroa eli noin 10 000 euroa viimevuotista enemmän. Luhangassa kiinteistöveroja maksetaan tänä vuonna lähes 163 000 euron edestä, mikä on noin 2 000 euroa enemmän kuin viime vuonna.
Sisä-Suomen veroviraston alueella kiinteistöverot tältä vuodelta ovat yhteensä noin 133 miljoonaa euroa. Verojen määrä nousee viime vuoteen verrattuna noin kahdella prosentilla. Kasvua on viimevuotista vähemmän, sillä rakennusten verotusarvoihin ei ole tullut korotuksia.
Tänä vuonna Sisä-Suomen 91 kunnasta 16 on nostanut yhtä tai useampaa kiinteistöveroprosenttiaan. Yleisimmin on noussut vapaa-ajan rakennusten kiinteistövero. Joutsassa, Leivonmäellä ja Luhangassa kiinteistöveroprosentteja ei vuodenvaihteessa korotettu. Vakituisessa asuinkäytössä olevien kiinteistöjen veroprosentit vaihtelevat Leivonmäen 0,22:sta Joutsan 0,30:een. Vapaa-ajan asuntojen kiinteistövero on Joutsassa 0,90, Luhangassa 0,85 ja Leivonmäellä 0,80.
Kiinteistöverolippujen postitus on alkanut tällä viikolla. Suurimmalla osalla kiinteistönomistajista vero on alle 170 euroa. Mikäli vero jää alle 17 euron, sitä ei peritä. Kiinteistöveron ensimmäisen erän eräpäivä on 16. syyskuuta ja toisen erän 4. marraskuuta. Alle 170 euron kiinteistövero maksetaan yhdessä erässä.