Pitkään kaivattu Joutsan Koulumäen teiden Koulutien ja Kaivokujan perusparantaminen on viimein käynnissä. Alueella alkoivat maanrakennustyöt viime viikon maanantaina. Tämä urakointi kestää elokuun 20. päivään, jonka jälkeen on vuorossa asfaltointityö.
Remontin aikana koko matkalle rakennetaan kevyen liikenteen väylä yläasteen puolelle. Laitonta läpiajoliikennettä hillitsemään tehdään kaksi korotettua hidastetta, jotka toimivat samalla suojateinä. Samanlaisia hidasteita on käytetty jo pitkään Jousitiellä. Nämä ovat tarpeen, koska remontinkin aikana on huomattu, että kiellosta huolimatta autoilijat pyrkivät harjoittamaan läpiajoliikennettä.
Merkittävä uudistus on myös tenniskentän läheisyyteen rakennettava taksien seisakealue, jonne ala-asteen oppilaat jatkossa jätetään koulukyydeistä. Samaa aluetta voivat jälkikasvuaan kyyditsevät vanhemmatkin jatkossa käyttää. Seisakkeen avulla poistetaan koulukyyditykset ala-asteen pihasta, joka etenkin aamuisin ruuhkautuu. Koulutielle tehdään levike myös linja-autoja varten. Näiden kohteiden lisäksi myös kävely- ja huoltoteiden liittymäratkaisuja selkeytetään.