Joutsan kunnanhallitus on heinäkuun alun aikana haastatellut viittä kunnanjohtajan virkaan pyrkivää henkilöä. Nämä henkilöt ovat Seija Teittinen, Heikki Vuorenpää, Kaarina Koskinen, Hannu Pulkkinen sekä Harri Nissinen.
Hallitus päätti maanantain kokouksessaan, että kunnanhallituksen jäsenet informoivat käsityksensä ehdokkaista omille valtuustoryhmilleen. Elokuun toinen päivä kokoontuva hallitus päättää, ketkä ehdokkaista pyydetään haastateltaviksi Joutsan lukiolla 9.8. järjestettävään yleisölle avoimeen haastattelutilaisuuteen. Valtuustoryhmillä on mahdollisuus tentata ehdokkaita ennen yleisötilaisuutta.
Harri Nissinen, 43-vuotias, toimii talous- ja hallintojohtajan tehtävien parissa Jyväskylän kaupungilla. Sosionomi Seija Teittinen (s. 1947) työskentelee Rautavaaran kunnanjohtajana. Heikki Vuorenpää, 46-vuotias, on Hartolan kunnan virkavapaalla oleva kunnaninsinööri. Hän on Loma-asuntomessut 2004 -hankkeen vetäjä.
Agronomi Kaarina Koskinen (s. 1950) työskentelee erilaisissa johtotehtävissä Ulkomaalaisvirastossa. Hannu Pulkkinen (s.1954) on Joutsan kunnan nykyinen määräaikainen kunnanjohtaja.