Eurovaalien koko valtakunnan äänikuningatar Anneli Jäätteenmäki (kesk.) imuroi tehokkaasti myös Joutsan seutukunnan äänet. Jäätteenmäki oli sekä Joutsassa, Leivonmäellä että Luhangassa selkeä ääniharava. Hän sai koko seutukunnalta peräti 396 ääntä, kun seuraavaksi eniten ääniä saanut ehdokas, Kyösti Virrankoski (kesk.), sai 144 ääntä. Kolmanneksi seudulla tuli niin ikään keskustalainen Paavo Väyrynen.
Vaali-innostus Joutsan seudulla jäi hieman jälkeen valtakunnan tasosta. Joutsassa annettiin vaaleissa 1161 ääntä (äänestysprosentti 34,6), Leivonmäellä 376 ääntä (39,2) ja Luhangassa 300 ääntä (38,8).
Koko maan äänestysaktiivisuus oli 41,1 prosenttia ja Keski-Suomen maakunnan 37,0 prosenttia. Keski-Suomessa aktiivisimpia äänestäjiä olivat jyväskyläläiset (40,2) ja laiskimpia jämsänkoskelaiset (30,9).