Luhangan kunnan talous kehittyi vuonna 2003 arvioitua parempaan suuntaan. Kunnanvaltuuston torstai-iltana hyväksymä tilinpäätös näyttää 90.683 euron ylijäämää, kun optimiseksi luonnehditussa budjetissa ylijäämäksi arvioitiin vain noin 70.000 euroa.
Tilinpäätöstä esitellyt kunnanjohtaja Reijo Urtti totesi, että kunnassa on elettävä siten, ettei hyvä vuositulos jää jatkossa poikkeukseksi. Hyvä vuositulos käänsi muutkin kunnan taloutta kuvaavat tunnusluvut plussalle. Maakunnallisessa kuntien talousvertailussa Luhanka sijoittuikin viime vuonna monella mittarilla kymmenen parhaan joukkoon.
Luhangan tilannetta parantaa sekin, että kunnalla on erittäin vähän velkaa, vain 174 euroa asukasta kohden. Luhanka onkin maakunnan vähävelkaisin kunta. Maakunnan kuntien keskiarvovelka on 1.293 euroa.
Luhangan kunnan hyvään tulokseen vaikuttivat muun muassa verotulojen kasvu noin 135.000 eurolla, Härkiönpään kiinteistön myynti (noin 70.000 euroa) sekä valtion harkinnanvarainen avustus (183.000 euroa).