Joutsan kunta parantaa Koulumäen alueen läpi kulkevan Koulutie-Kaivokujan turvallisuutta noin 40.500 euron remontilla. Suunnitelma käsittää kadun perusparantamisen kokonaan välillä Savontie-Jousitie. Perusparantamisella lisätään erityisesti jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta. Koko tien matkalle rakennetaan kevytliikenneväylä ja suojatiet korotetaan. Linja-autojen ja henkilöautojen pysäkkisyvennyksiä muutetaan. Alueelle rakennetaan myös takseille erillinen pysäkkialue.
Tällä järjestelyllä Pohvinrinteen koululle tuleva taksien ja vanhempien aiheuttama vaarallinen liikenne saadaan siirrettyä pois kevyenliikenteen käyttämältä piha-alueelta. Kadunylitys saadaan myös tällä järjestelyllä turvallisemmaksi. Katua pitkin kulkee myös erittäin runsaasti luvatonta läpiajoliikennettä suurilla nopeuksilla. Korotetuilla suojateilla toivotaan saatavan nopeuksia alas.
Kadun ja koko koulukeskusalueen liikenneongelmista ovat kuntaa lähestyneet asukkaat, poliisi, opettajat sekä vanhempaintoimikunta kirjeellä ja nimilistalla. Kohde kuuluu myös tällä viikolla julkaistun Joutsan liikenneturvallisuussuunnitelman kiireellisesti toteutettaviin kohteisiin.