Joutsan Pommin hiihtotiimin miehet antoivat viikonloppuna Valkeakosken Skandinaviacupissa myrskyvaroituksen tammikuun lopun SM-kilpailuihin. Miesten kymmenen kilometrin vapaalla matkalla Pommin miehet ottivat sijat 2.-4.
Voiton vei Norjan kaksinkertainen MM-mitalisti Tore Ruud Hofstad, jolle Pommin Juha Lallukka hävisi 17,1 sekuntia. Kolmanneksi hiihti Sami Repo ja neljänneksi Matti Heikkinen.
Naisten viidellä kilometrillä paras pommilainen oli 11:nneksi sijoittunut Pirjo Porvari. Pommin Mirva Rintala oli viitosella 24:s. Naisten sprinttikisassa Rintala hiihti hienosti kuudenneksi.
– Valkeakoskella oli todella hienoa paljastaa olevansa joutsalainen Yhtään negatiivista sanaa emme kuulleet hiihtotiimistämme; päinvastoin onnittelijoita riitti, kertoi hiihtotiimin yhteyshenkilö Heimo Latva tunnelmista Valkeakoskella.
Latvan mukaan varsin monet pitivät suorastaan itsestään selvänä, että Pommi tulee voittamaan Lapualla miesten viestin.
– Ykkösjoukkueen kokoonpanoa utsittiin ja jopa hiihtojärjestystä, mutta kerroin kyselijöille ratkaisun niihin kysymyksiin löytyvän vasta Iisalmen SM-kisojen jälkeen, kertoi Latva.
Pommin seitsemän mieshiihtäjää ja näillä näkymin neljä naishiihtäjää osallistuvat SM-kisoihin Iisalmessa ensi viikonvaihteessa. Miehistä Matti Heikkinen hiihtää vain perjantaina perinteisen 15 km ja Lallukka vain sunnuntaina vapaan 30 km. Muut hiihtävät molemmat matkat.
– Lallukasta tuli selvä suosikki Iisalmeen. Hiihdon asiantuntijat totesivat vain Lallukan nousseen puhtaasti vauhdilla Valkeakosken radan kovimman nousun, mikä osoittaa hänen olevan saavuttamassa todella kovan luokan paukun Iisalmessa, kertoi Latva.