Joutsan seutukunnalta on kaksi maallikkoa ehdolla Suomen evankelisluterilaisen kirkon kirkolliskokoukseen. Torstaina vahvistetuilla ehdokaslistoilla ovat mukana joutsalainen agrologi ja yrittäjä Niilo Nieminen sekä leivonmäkinen vapaa-ajan ohjaaja Lasse Lehtimäki.
Kirkolliskokous on evankelisluterilaisen kirkon korkein päättävä elin. Kirkolliskokousvaalin äänestyspäivä on maanantaina 9.2.
Samassa yhteydessä kirkolliskokousvaalin kanssa pidetään hiippakuntavaltuustojen vaalit. Hiippakuntavaltuusto on uusi elin hiippakuntahallinnossa. Se aloittaa nelivuotisen toimikautensa 1.5.2004. Vaalissa valitaan Mikkelin hiippakunnassa 14 maallikkoa ja 7 pappia.
Mikkelin hiippakuntavaltuuston vaalissa ovat ehdolla Joutsasta emäntä Helka Heikkonen sekä vs. kirkkoherra Annukka Nuto.
Äänioikeutettuja pappisedustajien vaalissa ovat hiippakuntaan kuuluvat papit sekä maallikkoedustajien vaalissa seurakuntien kirkkovaltuustojen maallikkojäsenet. Tavalliset seurakuntalaiset eivät siis pääse näissä vaaleissa sanomaan sanaansa.