Nelostien sillan eteläpäädyssä Joutsan taajaman kohdalla tapahtunut kolari tukki molemmat kaistat kahdeksi tunniksi maanantaina aamupäivällä. Pääkaupunkiseudulta kotoisin olevan nuoren miehen ajama auto lähti ohitustilanteessa heittelehtimään Karimäen risteyksestä pohjoiseen sijaitsevan hiekkasiilon kohdalla. Etelän suunnasta tullut auto kimpoili sillan kaiteisiin kuin biljardipallo ainakin kahdesti ennen pysähtymistään.
Kuljettaja loukkaantui saaden ylävartalovammoja ja hänet kuljetettiin paikalliseen terveyskeskukseen hoitoa saamaan. Auton turvatyynyt jäivät laukeamatta, mikä osaltaan saattoi edesauttaa vammojen syntyä.
Takana tullut autoilija vältti tiukalla jarrutuksella osumasta kolariautoon, mutta siitä irronneet romut puhkaisivat väistäneen auton takarenkaan aiheuttaen lisäksi peltivaurioita.
Keli oli onnettomuushetkellä erittäin liukas. Joutsan pelastuslaitos lähti tilanteeseen neljällä yksiköllä. Nelostien vilkas liikenne jouduttiin ohjaamaan taajaman kautta tapahtuvaksi kahden tunnin ajaksi.