Sonera on aloittanut digi-tv:n ohjelmien jakelun Joutsan kaapelitelevision verkossa. Toistaiseksi Joutsan kaapeliverkon piirissä olevat voivat katsella kotimaisia digikanavia.
Vanhat, niin sanotut analogiset kanavat, näkyvät edelleen verkossa kuten ennenkin. Muun muassa Joutokanavan lähetyksiin digitalisoinnilla ei ole vaikutusta.
Soneran myyntipäällikön Kimmo Lahden mukaan Joutsan kaapeliverkkoon ei ole suunnitteilla maksullisia ulkomaisia digitaalikanavia, kuten useisiin muihin Soneran kaapeliverkkoihin. Muiden kuin kotimaisten digikanavien jääminen pois johtuu Lahden mukaan jakeluteknisistä syistä.
Mikäli digitaalisia kanavia haluaa kaapeliverkossa katsella, on hankittava joko tavalliseen televisioon yhdistettävä digisovitin tai kokonainen digitaalitelevisio. Lahti muistuttaa, että markkinoilla on erilaisia digisovittimia riippuen siitä, katsooko digilähetyksiä kaapeliverkon, tavallisen televisioantennin vai satelliittilautasen kautta. Kuluttajan olisikin ennen sovittimen ostoa selvitettävä, onko talossa kaapeli vai tavallinen antenni.
Taloyhtiöiden sisäisiin verkkoihin digilähetykset eivät yleensä aiheuta muutoksia. Jos vanhat televisiokanavat ovat näkyneet, pitäisi myös digipalvelun pelata, kunhan hankki digisovittimen tai -television.
Digitaaliset televisiokanavat ovat olleet saatavilla jo parin vuoden ajan Joutsan, Leivonmäen ja Luhangan alueella myös niin sanotun maanpäällisen verkon kautta eli harava-antennilla vastaanotettuna.
Antennin kautta digiaikaan siirryttäessä omakotitaloissa ei yleensä tarvitse vaihtaa kuin antenni, eikä sitäkään aina. Taloyhtiöissä vaihtoon menevät useimmiten antenni, rasiat ja vahvistimet. Omakotitalot selviävät vähillä kustannuksilla. Taloyhtiöille digitalisoinnista kertyy noin 1.000-2.000 euron kustannukset.
Tämän hetken tietojen mukaan vanhat analogiset lähetykset loppuvat Suomessa vuonna 2006, mutta asiaa käsitellyt työryhmä on esittänyt, että vanhoille lähetyksille annettaisiin lisäaikaa vuoden 2007 puolelle.