Kauppaketju Tokmanni aikoo rakentaa Joutsaan uuden liikerakennuksen. Yritys teki maanantaina maanomistaja Marjatta Korpelan ja hänen lastensa kanssa esisopimuksen noin 7.700 neliömetrin tontin ostamisesta Joutsan keskustasta. Tulevan kauppaliikkeen tontti sijaitsee Keskustien ja Rantatien kulmassa vastapäätä uutta S-Marketia.
Tokmannin johtajan Kyösti Kakkosen mukaan tarkoituksena on rakentaa noin 2.000 neliömetrin liiketalo, joten Tokmannin nykyiset tilat moninkertaistuvat uuden rakennuksen valmistuttua. Tällä hetkellä Tokmanni toimii vuokratiloissa Jousitie 33:ssa.
Uusi talo olisi samaa kokoluokkaa Keskimaan uuden S-Marketin kanssa, joten Kyösti Kakkonen lupaa erikoistavarapalvelujen lisääntyvän Joutsassa.
– Rakentaminen vaatii vielä kaavamuutoksen ja rakennusluvan. Uskoisin, että rakentamaan päästään vasta vuoden 2005 puolella, kertoo Kyösti Kakkonen.
Tokmanni toimii tällä hetkellä 26 paikkakunnalla Suomessa.