Joutsa, Leivonmäki, Luhanka ja Kangasniemi ryhtyvät selvittämään yhteistyömahdollisuuksia perusturvan alalla. Selvityksen kohteena ovat lähinnä sosiaalitoimi ja terveystoimi. Tiistaina Kangasniemellä pidetyn neuvottelun perusteella kunnat ovat päättäneet selvittää asiaa kunnanjohtajista ja kunnanhallituksen puheenjohtajista koostuvassa työryhmässä, joka kokoontuu ensimmäisen kerran tammikuussa.
– Joutsan osalta tämä on hyvin ajankohtainen asia. Jätimme ensi vuoden budjetin valmistelussa kaksi kotipalvelun virkaa toistaiseksi perustamatta odottamaan tämän yhteistyöselvityksen tuloksia. Myös terveyskuntayhtymässä on hankala tilanne, koska talouspäällikön ja johtavan hoitajan virat ovat auki, kommentoi Joutsan kunnanhallituksen puheenjohtaja Anja Järvinen.
Keskiviikon neuvotteluissa todettiin, että tässä vaiheessa ei ryhdytä tekemään laajaa kuntaliitosselvitystä, vaan keskitytään sosiaali- ja terveyspuoleen. Kunnilla on käynnissä myös Joutsan ja Kangasniemen kansalaisopistojen yhdistymishanke