Joutsan seurakunta ei aio järjestää tulevan joulun alla Lasten kauneimmat joululaulut -tilaisuutta. Tavalliset, lähinnä aikuisille suunnatut joululaulutilaisuudet, järjestetään kuitenkin normaalisti. Lasten tilaisuuden poisjäänti on saanut ainakin osan seurakunnan pienten lasten vanhemmista protestoimaan päätöstä.
– Ei seurakunta muutenkaan liikaa satsaa lapsiin. Lapset otetaan kasteessa seurakunnan täysivaltaisiksi jäseniksi ja heille pitäisi olla ohjelmaa kuten muillekin, kommentoi kirkkovaltuutettu Heta-Maija Lahti, joka on jättänyt asiasta kirjelmän kirkkoneuvoston käsiteltäväksi.
Kirkkoherra Annukka Nuto kertoo, että Lahden kirjelmä tulee kirkkoneuvoston käsittelyyn 3.12.
– Jumalanpalvelus- ja musiikkityön johtokunta on hyväksynyt tämän vuoden toimintasuunnitelman, johon ei sisälly Lasten kauneimpia joululauluja. Perusteina on muun muassa lasten vähenevä määrä. Päiväkerholaiset ovat harjoitelleet aiemmin ohjelmaa, mutta esiintymisajankohta ei ole aina sopinut kaikille, kertoo kirkkoherra Nuto.