Maaseutukehitys ry:n hallitus on puoltanut syksyn kokouksissaan yhdeksää hanketta, joista neljä toteutetaan Joutsan seudulla. Lopulliset rahoituspäätökset tulevat TE-keskukselta.
Leivonmäellä aiotaan käynnistää ensi vuoden alussa 4H-yhdistyksen vuoden mittainen Teemme tulevaisuutta -hanke, jolla muun muassa aktivoidaan nuoria yrittäjyyteen. Hankkeen kustannusarvio on 6.100 euroa, josta 5.490 euroa olisi Alma-rahaa.
Luhangan 4H-yhdistys puolestaan hakee hankerahaa nuorten leiritapahtuman suunnitteluun. Hankkeessa myös ostetaan 4H-toimistolle tietokone nuorten tietotuvan perustamista varten. Hankkeen kustannusarvio on 7.200 euroa josta avustuksen osuus olisi 6.210 euroa.
Joutsan kunta hakee hankerahoitusta ensi vuonna toteutettavaan matkailuyritysten yhteisesitteeseen. Esitteellä pyritään ohjaamaan lähialueilla olevien messutapahtumien matkailijavirtaa myös Joutsaan. Hankkeeseen anotaan 9.000 euroa hankerahaa ja sen kokonaiskustannukset ovat 10.000 euroa.
Joutsalainen Heikki Jaatisen kulttuurisäätiö hakee hallinnassaan olevan Korpelan tilan kunnostukseen 84.094 euron hankerahoitusta. Kunnostuksen kokonaiskustannus on noin 145.248 euroa.